Teknohan

Yakında...

Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Remix OS - Android Deneyimini Bilgisayarınızda Yaşayın

Bir çok kullanıcı android oyunlarını bilgisayarda oynamak ister.Bunu için çeşitli emulatörler vardır. Ama hiçbiri tam anlamıyla çalışmaz hatta bilgisayarınızı yavaşlatır. Jide firması bu kullanıcıları düşünerek bir işletim sistemi yapmış Remix OS'i. Peki nedir bu Remix OS? Jide firması tarafından geliştirilen android tabanlı bir iletim sistemi. Denemek isteyenler için oldukça kullanışlı bir alternatif olan Remix OS Android-x86 Project kapsamında geliştirildi ve tamamen ücretsiz. Android platformunda bulunan tüm oyun ve uygulamaları çalıştırabilen Remix OS, henüz Alpha aşamasında. Buna rağmen kararlı bir sürüm gibi çalışmakta.  Günlük kullanım için tamamen uygun olmayan sistem USB flash bellek yüklenebiliyor ve USB flash belleğinizi başka bilgisayarlarda da sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz. Remix OS geliştiren firma en az 8GB'li USB 3.0 destekleyen bir USB flash bellek gerektiğini söylüyor.Tabi USB 2.0 da da çalışıyor ama firma USB 2.0'ın yavaş çalışacağı hatta so

Remix OS - Android Deneyimini Bilgisayarınızda Yaşayın



Bir çok kullanıcı android oyunlarını bilgisayarda oynamak ister.Bunu için çeşitli emulatörler vardır. Ama hiçbiri tam anlamıyla çalışmaz hatta bilgisayarınızı yavaşlatır. Jide firması bu kullanıcıları düşünerek bir işletim sistemi yapmış Remix OS'i.

Peki nedir bu Remix OS?

Jide firması tarafından geliştirilen android tabanlı bir iletim sistemi. Denemek isteyenler için oldukça kullanışlı bir alternatif olan Remix OS Android-x86 Project kapsamında geliştirildi ve tamamen ücretsiz. Android platformunda bulunan tüm oyun ve uygulamaları çalıştırabilen Remix OS, henüz Alpha aşamasında. Buna rağmen kararlı bir sürüm gibi çalışmakta. 

Günlük kullanım için tamamen uygun olmayan sistem USB flash bellek yüklenebiliyor ve USB flash belleğinizi başka bilgisayarlarda da sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz. Remix OS geliştiren firma en az 8GB'li USB 3.0 destekleyen bir USB flash bellek gerektiğini söylüyor.Tabi USB 2.0 da da çalışıyor ama firma USB 2.0'ın yavaş çalışacağı hatta sorunlara sebep olacağını söylemekte. USB flash belleklerin yanı sıra dual boot olarak sabit disklere de yüklenebilir durumda.Ve ayrıca tablet bilgisayarlara ve dizüstü bilgisayarlara yüklenebilir.

Not: Meraklı kullanıcıları yüklemelerini tavsiye etmiyoruz. Teknohan olarak bilgisayarınızda oluşan hasarlardan sorumlu değiliz.

Remix OS sistemini indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Resmi ana sayfası içinde buraya tıklayabilirsiniz.


Remix mini nedir?

Remix OS'i kullanmak istiyorsunuz ama bilgisayardan anlamıyorsunuz yada küçük, cebinizde taşıyabileceğiniz bir bilgisayar istiyorsunuz.İşte bunun için yi satın alabilirsiniz.Yurt dışında en ucuzu 50$ satılan Remix mini yurt içinde çeşitli online alışveriş sitelerinden satın alabilirsiniz. 

Jide firması tarafından geliştirilen ve içerisinde Remix OS işletim sisteminin yüklü olduğu Android PC'nin HDMI, Ethernet, microSD kart, ses ve iki adet USB 2.0 bağlantı noktası bulunuyor.
Ethernet desteğinin yanı sıra Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 bağlantı seçeneklerini de sunan Remix Mini, 1.2 GHz saat hızında çalışan Allwinner işlemcisinden gücünü alıyor. Bilgisayarın 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama ile 2 GB RAM olmak ve 16 GB depolama sunan farklı varyasyonları bulunuyor.

Yorumlar